VK Medias tryckeri vinner internationellt hållbarhetspris

VK Medias tryckeri Daily Print belönades nyligen med pris för Bästa hållbarhetsinnovation 2021 på den årliga internationella galan Print Innovation Awards, som arrangeras av World Association of News Publishers.

Under ett tre år långt projekt har tryckeriet Daily Print, som ägs av VK Media, arbetat med att minska sin energiförbrukning och därigenom sin klimatpåverkan. 

Utan att byta ut befintlig produktionsutrustning har tryckeriet nu lyckats halvera sin energiförbrukning, vilket man åstadkommit genom att ersätta natriumlampor med ny LED-belysning, installerat ett nytt system för befuktning, samt en mängd andra delprojekt. För det har man nu vunnit priset Sustainability Innovation 2021 på den årliga galan Print Innovation Awards, som arrangeras av World Association of News Publishers.

– Det är en dubbel glädje att dels överträffa målen för det här projektet men också att uppmärksammas i det här sammanhanget och vinna pris. Det är en stor prisutdelning med tuff internationell konkurrens och mycket tyngd. Vi är många som jobbat med det här projektet, så det är många leenden här idag, säger Thomas Sandström, Teknik- och produktionschef på Daily Print.

– Tryckeriet har gjort ett fantastiskt jobb med det här, och vi är mycket stolta över utmärkelsen. Vårt fokus på hållbarhet ökar kontinuerligt och att nu få den här bekräftelsen visar på att vi gör och tänker rätt, säger Jimmie Näslund, vd och koncernchef på VK Media.