VK Medias dotterbolag ingår bredbandsavtal med NWT Media

Efter att ha inlett med två framgångsrika år i Västerbotten expanderar telekombolaget Fiber8 nu på ny marknad tillsammans med NWT Media.

Fiber8, dotterbolag till VK Media, blev 2019 först i Sverige med att erbjuda mediehus en helhetslösning för enkel hantering och försäljning av bredbandstjänster. Målsättningen om att få fler mediehus att ansluta till konceptet tar nu fart via ett avtal med NWT Media som har lokal närvaro i Värmland, Dalsland och Skaraborg.

– Avtalet är en bekräftelse på att vår affärsmodell är rätt. Bredbandet är bärare av digital distribution och en samhällsviktig tjänst som låter mediehusen skapa mervärde till befintliga och kundrelation med nya målgrupper. Mediehusens redan fungerande strukturer för marknadsföring, försäljning och kundservice möjliggör låga kostnader och konkurrenskraftiga priser över tid. Det är helt avgörande för att lyckas i denna bransch, säger Jörgen Anderhed, vd Fiber8.

– Internetuppkoppling är en förutsättning för att kunna ta del av vårt digitala innehåll så det kompletterar vår befintliga produktportfölj väldigt bra. Flera av våra prenumeranter väljer att läsa nyheter digitalt och då blir det självklart för oss att även kunna erbjuda bredband. Tanken är att vi ska kunna erbjuda våra läsare ett komplett digitalt paket, säger Sture Bergman, vd för NWT Media.

Sedan 2019 har Fiber8 och VK Media erbjudit västerbottningar VK Media bredband, även känt som odyr surf. En period av test och analys har bäddat för framtida etableringar.

– Den första tiden har vi provtryckt många idéer och våra marknadsandelar växer. Vi har en bra och stabil tjänst, för nu diskussioner med fler mediekoncerner och ser fram emot att fortsätta underlätta mediebranschens digitala omställning, säger Jörgen Anderhed, vd Fiber8.

På bild: Jörgen Anderhed, vd Fiber8. Foto: Linda Eliasson.För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Anderhed
[email protected]
070-3377260

Mer om mediekoncernen VK Media
VK Media har sitt säte i Umeå och inom koncernen ingår bland annat morgontidningarna Västerbottens-Kuriren och Folkbladet med tillhörande nyhetssajter vk.se och folkbladet.nu. Inom koncernen finns även gratistidningen Totalt Umeå och tryckeriet Daily Print. VK Media är delägare i bredbandsbolaget Fiber8. 

Läs mer på vkmedia.se
Läs mer om Fiber8 fiber8.se
Läs mer om VK Medias bredband på odyrsurf.se


Mer om NWT Media NWT Media är ett av Sveriges ledande mediehus som genom 17 lokala varumärken i Värmland, Dalsland och Skaraborg levererar lokal journalistik via sajter, appar och printprodukter.

Läs mer på nwtmedia.se