VK Media vinner guld på INMA Global Media Awards 2023

Natten till 27 maj fick VK Media ta emot guld på INMA-galan i New York. VK Media prisades i kategorin Best product iteration för sitt arbete med mer relevanta artikelrekommendationer för läsarna.

INMA, International News Media Association, delar varje år ut priser till tidningar runt om i världen som på olika sätt skapat engagemang hos sina läsare. Prisutdelningen ägde rum på Harvard Club i New York under natten mot lördag 27 maj, då 40 vinnare från hela världen skulle koras i ett 20-tal kategorier.

På plats för VK Media:s räkning fanns VK:s redaktionschef, och projektledare för satsningen, Stefan Åberg, som fick kliva upp på scenen när VK Media kammade hem vinsten i kategorin Best product iteration, för arbetet med att förändra artikelsidorna på vk.se så att läsarna kan få mer relevanta artikelrekommendationer. Till VK säger Stefan så här:

– Vi såg att folk som gick in på våra artiklar hade svårt att hitta vidare läsning som var relevant och bra. Vi designade om artikelsidan en del, men framförallt jobbade vi på ett data- och testdrivet sätt för att göra det hela lite enklare för läsaren, och på så vis lyckades vi öka antalet läsare som går vidare och läser mer än en artikel, säger Stefan Åberg.

Maribel Peres Wadsworth, ordförande för INMA och Stefan Åberg, redaktionschef på VK.

Läs VK:s artikel om vinsten.