VK Media startar distributionsverksamhet

För att kunna säkerställa en hållbar och effektiv tidnings- och paketdistribution startar VK Media en ny distributionsverksamhet. Från 1 september delar således VK Media ut sina tidningstitlar i egen regi. 


VK Media har ingått i ett samarbete med mediehuset NTM AB för att bilda en gemensam distributionsverksamhet i Norrbotten och Västerbotten – Svensk Hemleverans Norr AB. Satsningen kommer att bidra till att förbättra effektiviteten och kvaliteten i distributionen.

Genom den nya distributionsverksamheten tar vi ett viktigt steg mot att optimera vårt distributionsnätverk och möta de utmaningar som vår bransch står inför. Vi har nu en hållbar lösning för paketdistribution, tidningsdistribution och e-handel, säger Jimmie Näslund, vd och koncernchef för VK Media.

Med detta samarbete kommer både VK Media och NTM AB att dra nytta av de synergier som uppstår genom att kombinera sina resurser och expertis inom distribution.  VK Media tar med SVHL Norr:s verksamhet över tidningsdistributionen i Västerbotten vad gäller buddistribuerade tidningar. Samtidigt satsar de också på ett minskat klimatavtryck:

– Vi satsar också stort på att elektrifiera stora delar av fordonsflottan för att minska klimatavtrycket från våra budbilar, avslutar Jimmie Näslund.

Jimmie Näslund

Vd och koncernchef

[email protected] 070-650 27 54