VK Media nominerade till Årets dagstidning

VK Media är nominerade till Årets dagstidning – Helhetspriset 2022. Det är branschorganisationen TU som anordnar den årliga tävlingen, med åtta olika kategorier där personer, tidningar och mediehus prisas.

”En framsynt lokal aktör på mediekartan som under året gett flera vita fläckar ny färg och närvaro. Med digital förnyelse, fler yngre läsare, och ett pris för hållbarhet är VK Media det lilla men kraftfulla mediehus som kan inspirera oss alla.” Så lyder juryns motivering för VK Media.

Västerbottens-Kuriren frågar vår vd Jimmie Näslund:
– Tittar man runt om i medie-Sverige så har det gjorts mycket bra under 2021 bland många av våra kollegor, och att då få vara en av dem som är med i racet om helhetspriset känns fantastiskt kul, säger Jimmie Näslund.

Vad är det som gör att VK media är nominerade?

– Dels hade vi en god lönsamhet 2021. Dels så har vi, år efter år, legat i det absoluta toppskiktet i räckvidd, vi når väldigt många människor. Vår digitala annonsandel är också oöverträffad i landsortspressen och vi har också stärkt oss bland yngre läsare. 2021 hade vi också en organisk tillväxt i vår annonsaffär, i kronor räknat hade vi mer annonsintäkter än 2020, säger Jimmie Näslund och trycker också på att VK Media med Tidningar i Norr, VK och Folkbladet under året blivit bättre på att bevaka hela spridningsområdet.