Vi bryr oss – för en mer hållbar morgondag

Ett mediehus som håller i längden

VK Media har traditionellt sett varit ett ansvarstagande företag och ska fortsätta att vara en positiv kraft i samhället där vi lever och verkar. 

Viktig roll för det sociala

Vi har ett stort ansvar och lägger stor vikt vid social hållbarhet. Hur vår verksamhet påverkar oss själva och alla runt omkring oss är något vi ständigt reflekterar över. Trovärdig lokal journalistik spelar en viktig roll i samhället och en grundläggande förutsättning är vår egen arbetsmiljö och hur våra medarbetare mår. VK Media ska vara inkluderande och vi jobbar aktivt för säkerställa allas lika rättigheter och möjligheter.

En hållbar börs och investeringar för framtiden

Den ekonomiska hållbarheten handlar om att agera långsiktigt. Vi har funnits i över 120 år och ser fram emot minst lika många år till. Men det handlar inte bara om oss. Vi ser också fram emot grön tillväxt ur ett globalt perspektiv, därför arbetar vi proaktivt genom att investera i hållbara strukturer.

För klimat- och miljöförbättring

På VK Media vill vi vara framåtlutade i omställningen till en grönare vardag. Vi omfamnar och driver digital utveckling som hjälper människor till mer hållbar konsumtion. Samtidigt gör vi det vi kan för att optimera vår verksamhet och minska vårt avtryck när det handlar om miljö och klimat. 

Vi gör exempelvis det här

1

För social hållbarhet

Att fortsätta nå många människor med våra produkter är ett arbete som börjar med jämställdhet och likabehandling i brett samarbete inom koncernen. Det är viktigt att hela tiden säkerställa att allt från jobbannonser till ledarskap möjliggör att vi attraherar många olika människor. Sedan 2002 jobbar vi också med ett redaktionellt jämställdhetsarbete som innebär att könsfördelningen i våra större reportage och artiklar är och ska vara jämn. 

kompisar grillar

2

För ekologisk hållbarhet

Visste du att tidningspapper kan återanvändas upp till sju gånger innan det till sist blir biobränsle? Vårt tryckeri, Daily Print, optimeras allteftersom och är miljöcertifierat och Svanenmärkt. En viktig satsning som gett resultat där är energieffektivisering. Även smarta samarbeten bidrar – som Early Bird, en tjänst där vi tillsammans med andra mediehus levererar e-handelspaket tillsammans med morgontidningen. Att också möjliggöra gröna val i vardagen, som att vi kan låna elbil eller elcykel inom arbetet, för VK Media framåt i klimat- och miljöfrågan. 

vattna blomma

3

För ekonomisk hållbarhet

För VK Media har investeringar i lokala fastigheter bidragit till ekonomisk hållbarhet och motståndskraft för en lång tid framåt. Vi placerar överskott i hållbara fonder och gör våra inköp lokalt i den mån det är möjligt. För Norrlands framtid är vi en partner inom affärsängelbolaget Northern Light Capital. Vi ställer krav på samarbetspartners och sprider på gracerna för att nå ut brett. 

spanner bagen

Hjälp oss bli ännu bättre

Har du några frågetecken kring vårt hållbarhetsarbete, eller vill du hjälpa oss bli bättre? Tveka inte att höra av dig. 

Kontakta oss

Jimmie Näslund

Vd och koncernchef

[email protected] 070-650 27 54