Ny funktion för personaliserade nyhetsflöden

Som ett led i satsningen på superlokal journalistik lanserades förra veckan en ny funktion för läsare på vk.se och folkbladet.nu, där startsidan personaliseras ytterligare genom att vissa artiklar märks med vinjetten ”För dig”.

VK Medias utvecklingsteam har arbetat med funktionen länge och förfinat den. De märkta artiklarna kommer att visas för inloggade läsare med ett särskilt lokalt läsmönster. Där lyfter algoritmen fram nyheter från den kommun som läsaren läser mest om.

Detta är ett led VK Medias arbete med personalisering för att göra sajterna ännu mer lokala och relevanta för varje enskild besökare.

– Det känns jätteroligt att lansera detta och det ska bli spännande att se vad läsarna tycker om att få upp fler lokala nyheter i sina flöden, säger Jessica Wennberg, chefredaktör för Västerbottens-Kuriren.

– Folkbladet är den enda tidningen som bevakar hela Västerbotten och för oss kommer lokala nyheter alltid vara extra viktiga. Lokal journalistik gör skillnad, säger Folkbladets chefredaktör Erik Isberg.

Moa Bjurner, Erik Isberg. Foto: Per Landfors