Radioannonsering

I öronen hos köpstarka västerbottningar

Radio har en självklar plats i våra liv och med radioreklam påverkar du västerbottningarna i bilen, på jobbet och i hemmet. Alltså under den aktiva delen av dygnet, på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt.

Radio VK Media

3 fördelar med att annonsera i radio

1. Radio är mångsidigt!

Radio hjälper dig att sälja, påverka, profilera, informera, förändra beteenden och stärka varumärket. Med tydliga målgrupper för varje kanal och radioformat når du alltid köpstarka lyssnare. Genom upprepade budskap lägger du dig “top-of-mind” i lyssnarnas medvetande. Vi lyssnar på jobbet, i hemmet eller i bilen. Du når lyssnarna när du vill, dygnet runt, och kan påverka nära köptillfället.

2. Kostnadseffektiviteten

Du påverkar många till en låg kontaktskostnad. Produktion av radioreklam går snabbt och enkelt, jämfört med till exempel produktion av reklamfilm. Det är enkelt att variera budskap med flera produktioner inom samma kampanj. När din reklamspot sänds är du ensam som annonsör och din “share of voice”, eller din andel i den totala medieexponeringen, är hög.

3. Radiolyssnaren är trogen

Radiolyssnaren byter inte kanal på samma sätt som TV-tittaren. Den främsta anledningen är att de flesta lyssnare gör andra saker samtidigt som de lyssnar på radio och upplever inte reklamen som ett störande moment.

Våra kanaler

RIX FM

RIX FM – bäst musik just nu! Musik, nyheter, prat, tävlingar, humor och en stor portion av glädje – varje dag. Häng med RIX MorronZoo varje vardag från klockan 05-10.
Lyssna på RIX FM
Rix FM VK Media

STAR FM

STAR FM – här lever stjärnorna för evigt! Hör musik från de största stjärnorna och hitsen från 70- 80- och 90-talet.
Lyssna på STAR FM
Star FM VK Media

Frekvenser RIX FM 107,0 Umeå, 106,7 Skellefteå, 90,3 Nordmaling, 105,0 Robertsfors, 98,3 Vännäs, 104,5 Vindeln, 105,9 Åsele, 107,3 Lycksele, 98,8 Hemavan och 107,0 Tärnaby.

Frekvenser STAR FM 96,6 Umeå, 90,9 Skellefteå, 88,0 Hörnefors,  106,0 Robertsfors, 88,0 Vännäs, 87,8 Boliden och 106,6 Lycksele.

Statistik

Lyssnarsiffor för radio presenteras hos Kantar Sifo, fullständiga siffror hittar du här.

Nyfiken på radio? Kontakta någon av våra medierådgivare!