Han är VK Medias nya vd

En enig styrelse har valt Jimmie Näslund, 41 år, till ny vd för VK Media. Han efterträder Sture Bergman, som nyligen tillträdde som vd för NWT Gruppen.

– VK Media är ett unikt mediehus i en expansiv region och jag ser fram emot att få fortsätta resan in i framtiden tillsammans med medarbetare och styrelse. Jag kunde inte vara gladare, säger Jimmie Näslund.

Jimmie Näslund har en lång bakgrund inom mediebranschen som både publicist och vd. Närmast kommer han från mediebyrån Grit Media i Umeå, och innan dess Sörmlands media. 

– Styrelsen är mycket glad att kunna presentera Jimmie Näslund som ny VD på VK Media. Hans kunskap om och erfarenhet av branschen har varit en viktig del i styrelsens bedömning. Jimmie har bland annat medverkat till uppstarten av Tidningen7, innehaft posten som chefredaktör på Allehanda media, och verkat som VD vid Sörmlands media, säger Agneta Marell, styrelseordförande för VK Media och fortsätter:

– Jimmie Näslund har i sina tidigare uppdrag visat på förmåga att leda i förändring och hålla en tydlig kurs även i svåra situationer. Hans kunskap och personliga egenskaper kommer att bli en viktig tillgång för VK Medias vidare utveckling.

VK Media är en lokalt ägd mediekoncern, med en stark ställning på den lokala marknaden i Västerbotten – både digitalt och via sina tidningar. I koncernen finns de prenumererade titlarna Västerbottens-Kuriren och Folkbladet, som når 122 000 läsare respektive 33 000 läsare men också gratistidningen Totalt Umeå, och sajten Umeå X. VK Media äger också ett tryckeri som trycker bland annat Aftonbladet, Dagens Industri, Expressen och Dagens Nyheter.

– VK Media har genom VK och Folkbladet visat på en fin utveckling i sin läsaraffär. VK växer både vad gäller läsarskara och prenumeranter – och Folkbladet är på väg att vända trenden till tillväxt. Företaget har en mycket stark ställning och en viktig funktion i sitt utgivningsområde, även när det gäller annonsaffären. För att fortsätta den utvecklingen krävs inte bara kunskap, erfarenhet och gott ledarskap utan också strategisk förmåga, beslutsamhet och energi, säger Agneta Marell.

Styrelsen i ägarstiftelsen VK Press har deltagit i förberedelserna av rekryteringen och står helhjärtat bakom bolagsstyrelsens beslut.

– Jimmie Näslund har arbetat med medier hela sitt vuxna liv och har erfarenhet av lokaltidningar både som chefredaktör och vd. Vi anser att det gör honom synnerligen lämpad för jobbet, säger Carin Mannberg-Zackari som är ordförande i Stiftelsen VK Press och vice ordförande i bolagsstyrelsen.

Hon tycker också att Jimmie Näslund har visat prov på ett entreprenörskap, som är nödvändigt för att kunna driva ett mediehus som VK Media.

Jimmie Näslund bor i dag i Arnäsvall utanför Örnsköldsvik, men ska under det kommande året flytta med sin familj till Umeå. Han kommer att tillträda sitt nya jobb i december 2020. 

– Mediebranschens utmaningar är större än kanske någonsin. VK Media har positionerat sig som digitalt framgångsrika och som en stark spelare i lokalsamhället; två ypperliga förutsättningar för att lyckas som lokalt mediehus. Vi ska fortsätta utvecklingsresan hand i hand med våra läsare och kunder och jag ser fram emot att få vara med på den, säger han.  

För mer information:
Agneta Marell, styrelseordförande för VK Media
070 207 20 02

Jimmie Näslund, tillträdande vd för VK Media
070 650 27 54