Att jobba som redovisningsekonom på VK Media

Sandra Karlström

Sandra Karlström är en av VK Media:s redovisningsekonomer, men hon är också förälder och passionerad styrketränare. Vi satte oss ner med henne för att prata om hur just hon gör för att få en bra balans mellan jobb, familj och fritid.

Vad är det bästa med att jobba på VK Medias ekonomiavdelning?

Kollegorna och stämningen är fantastisk! Och utöver det uppskattar jag verkligen att jag till stora delar kan styra arbetstiderna själv. Jag måste inte vara på jobbet 8-17 alla dagar, utan det är för det mesta anpassningsbart utifrån mitt liv och det som händer.

Vilken skillnad gör den möjligheten för dig?

Det är avgörande för mig! Det blir en helt annan frihetskänsla att ha flextid. Det blir enklare att få ihop vardagspusslet, med hämtning och lämning av barn på förskola. Det är också skönt att slippa stressen att alltid vara här en viss tid. Känslan av att inte behöva ha en tid att passa, det är en enorm lättnad. Det ger mig också möjligheten att träna ibland innan jobbet och komma in med bra energi och må bra!

Jag blir också mer produktiv och effektiv i arbetet, med den här flexibiliteten. Dels för att balansen mellan jobb och fritid/privatliv gör det lättare att slappna av och fokusera. Det är inget som hänger över en.

Jag har en stöttande och förstående chef och arbetsgivare. Det är jag väldigt tacksam för!