VK Media söker UX:are

Vi har mycket att vara stolta över på VK Media. Vi har ett arv som vi värnar om, samtidigt som vi är på en förändringsresa där målet är att göra om ett klassiskt tidningsföretag till en fullt ut multimedial organisation. Vi spänner bågen högt och siktar på att bli Europas ledande lokala multimediala koncern.

Vi erbjuder våra kunder det bästa genom våra starka lokala varumärken som VK, Folkbladet, Totalt Umeå, Umeå X, Jippo Eventbyrå och Daily Print. Vi är även samarbetspartners till RIX FM, Star FM, Google Ads och Schibsted Media Group.

VK Media är mer än bara en tidning. Mer än en sajt. Mer än radio. Mer än appar. Här arbetar koncernens 165 medarbetare för samma syfte: öppenhet, demokrati och det fria ordet. Läs mer om oss här.

UX:are till VK Media

VK Media är mitt inne i ett offensivt förnyelse- och utvecklingsarbete inom alla affärsområden; för såväl core-tjänster som nya innovativa lösningar för våra läsare och annonsörer.

Vi söker därför just Dig – som brinner för ny teknik, är lösningsorienterad, självgående och vill ta dig an stora utmaningar i ett team med trevliga och ambitiösa kollegor!

Som UX-are inom VK Media har du alla möjligheter att påverka och skapa framtidens medieplattform. Vi vill bygga alla våra tjänster och produkter ur ett kund- och användarperspektiv och är därför under konstant förnyelse och vidareutveckling.

VK Media jobbar främst i agila projektmodeller och har ett välutvecklat och strukturerat utvecklingsflöde.

Om tjänsten

Inom rollen förväntas du förvalta och utveckla designprocessen, och arbeta aktivt för att lyfta designfrågor till ett gemensamt forum inom organisationen.

Här ges mycket utrymme för påverkan av såväl befintliga som nya digitala tjänster. Detta görs rent praktiskt genom skisser, prototyping, analyser och test men även genom nära dialog med redaktionen, företagsmarknad och privatmarknad.

I rollen ingår att kombinera visuell design med analyser och tester. Den visuella designen innefattar flöden i VK Medias samtliga produkter och tjänster. Analyser och tester utförs med ett starkt kund- och affärsfokus.

Rollen är en del av utvecklingsavdelningen, i nära samarbete med systemutveckling och analys- och affärsfunktioner. Avdelningen är ett tvärfunktionellt och dynamiskt team med utvecklare, designers, projektledare och produktägare. Vi arbetar i en “hybridorganisation”, en perfekt mix mellan VK Medias egna medarbetare och konsulter från framstående lokala bolag. Din närmsta chef kommer att vara vår webbutvecklingschef. Lär känna gänget i VK Medias utvecklingsblogg.

Din profil

Du har några års erfarenhet av design av digitala tjänster och gränssnitt, och drivs av att skapa så bra användarupplevelser som möjligt. Du vill förstå affären, användaren och tekniken. Du är starkt lösningsorienterad, strukturerad, noggrann och drivande. Du har god kommunikativ förmåga och tycker om att arbeta i team, men räds inte att ta dig an utmaningar själv.

Du drivs av att göra UX-research, både genom att titta på data och att träffa användare, för att identifiera kundbehov och problem, samt att validera hypoteser och antaganden. Du har kunskap att använda relevanta verktyg för att skapa prototyper, wireframes och visuell design. Exempelvis Sketch, Adobe XD, Framer etc. Du är prestigelös vad gäller din design, men är van vid att backa upp dina val med fakta och data.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Praktiska detaljer

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid inom VK Media, med start så snart som möjligt/enligt överenskommelse.

När? Nu!
Hur? Skicka CV till linus.mahler@vkmedia.se

Urval sker löpande, så hör av dig redan idag!

GDPR

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs hur vi hanterar Personuppgifter vid rekrytering innan du skickar in din ansökan.