VK Media nominerade till prestigefyllt pris

The International News Media Association presenterade nyligen alla nominerade i INMA Global Media Awards och VK Media har blivit nominerade i kategorin Best Product Iteration.

Till VK säger Stefan Åberg, redaktionschef på VK så här:

– Det känns verkligen superkul att vårt fina arbete blir uppmärksammat. Även om vi inte är ett stort mediehus har vi stora ambitioner och att vi är med och konkurrerar här på en global nivå är en bekräftelse på att vi är inne på rätt spår, säger Stefan Åberg, redaktionschef på VK och den som varit projektledare för det nominerade bidraget.

Kategorin handlar om hur man uppgraderat och förändrat en ”produkt”. I VK Media:s fall handlar det om ett större projekt där artikelsidorna förändrats, mest markant genom bättre och mer relevanta artikelrekommendationer.

– Genom att jobba på ett datadrivet sätt och hela tiden testa oss framåt så lyckades vi göra det mycket enklare för våra läsare att hitta bra relaterade artiklar och på så sätt kunna fördjupa sig i de frågor vi skriver om, berättar Stefan Åberg.

Bland övriga nominerade i samma kategori hittar vi bland annat The Dallas Morning News från USA och Der Tagesspiegel från Tyskland.