Tack för allt Sture

Efter tio år slutar VK Medias vd Sture Bergman. Ny tillförordnad vd blir Marie-Louise Jarlenfors.

– Han har fått ett jättefint erbjudande, så det finns ingen oenighet eller schism, säger styrelseordföranden Agneta Marell.

Sture lämnar efter tio år som vd och koncernchef. Han går vidare för att gå till motsvarande position för NWT-gruppen, som i dag driver 16 tidningar i Värmland, Dalsland och Skaraborg.

– Det första jag tänkte var bara nej, nej, nej. Hela styrelsen tycker att det är otroligt tråkigt, men vi kan inte annat än i samma anda önska honom fantastiskt lycka till. Vi är så glada att vi haft honom i tio år, säger Agneta Marell som är ordförande i styrelsen för Västerbottens-Kuriren Media AB.

Ny tillförordnad vd blir Marie-Louise Jarlenfors som i dag är operativ chef. Sture blir kvar ytterligare några månader och börjar sitt nya jobb den första oktober.

– Det är tråkigt att han lämnar koncernen men känns samtidigt tryggt, eftersom vi har en samlad kompetens och kunskap i huset och kan fortsätta utveckla företaget, säger Marie-Louise Jarlenfors.

Under Stures ledning har koncernen genomfört en omfattande satsning på ny teknik och nya medieplattformar.

– Han har gjort jättemycket för koncernen. Vi står rustade för framtiden och det är bara att fortsätta på den vägen, säger Agneta Marell.

Blev du förvånad?

– Ja, för vi hade pratat ganska mycket om hur vi ska jobba framåt, men jag blir inte förvånad i efterhand. Han har fått ett nytt spännande uppdrag. Saker händer, det är livet, svarar Agneta Marell.

År 2009 blev Sture Bergman chefredaktör och ansvarig utgivare för Västerbottens-Kuriren i Umeå. Två år senare utsågs han till vd för koncernen, där också Folkbladet ingår. Sture Bergman är också sedan många år tillbaka styrelseordförande för Folkbladet Västerbotten AB.

Han berättade för personalen på torsdagsförmiddagen att han lämnar med dubbla känslor, att det sorgligt men samtidigt spännande med något nytt.

– Vår gemensamma ansträngning visar att det går att ställa om även om många räknat bort både traditionella nyhetsmedier och solitärer. De positiva erfarenheterna från VK Media bär jag med mig, säger Sture.