Nyhetsreporter till VK Media

VK Media är Norrlands ledande digitala mediehus, med tidningarna Västerbottens-Kuriren och Folkbladet och deras respektive nyhetssajter. Vi tror på journalistikens kraft att förändra samhället till det bättre.

Nu gör vi en unik satsning på lokaljournalistik, och anställer en nyhetsreporter stationerad i Storuman/Sorsele. Ta chansen att få arbeta med kreativa och inspirerande redaktioner där dina nyhetsartiklar får ett stort genomslag. VK Media satsar mycket på digital utveckling, varje dag når vår journalistik över 123 000 personer och antalet prenumeranter ökar.

Om tjänsten som nyhetsreporter

Tillsammans har Folkbladet och Västerbottens-Kuriren en mycket stark position i länet. Den här satsningen är en ny typ av samarbete där du arbetar för båda tidningarnas läsare, digitalt och i papperstidning. Syftet är att komma närmare våra läsare i hela länet.

Din uppgift är att granska och bevaka de kommunala nyheterna i Storuman och Sorsele, att vara närvarande på plats där det händer, skildra de boendes liv, förutsättningar och framtid. Arbetet kommer att vara varierande: Såväl nyhetsartiklar, granskningar, men också bildreportage, personporträtt och sport.

  • Tjänsten är heltid med tillträdesdatum 1 september eller enligt överenskommelse.
  • Vi vill att du arbetar från en lokal i Storuman eller Sorsele, vi har gärna en dialog kring exakt placeringsort utifrån dina önskemål.
  • Normal arbetstid är dagtid måndag-fredag, med undantag för viss helgtjänstgöring samt flexibilitet vid viktiga arrangemang kvällstid.
  • Körkort är ett krav, tillgång till bil ett plus.

Din profil

Vi är övertygade om att du brinner för att skapa lokal trovärdig journalistik som bidrar till ett öppnare och bättre samhälle. Du trivs med att arbeta självständigt och har en bra nyhetsnäsa. Vi är extra intresserade av dig som har ett eget driv och är nyfiken på digital presentation, det är meriterande med tidigare erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion. VK Media välkomnar varmt medarbetare med olika bakgrunder, som kan berika med olika perspektiv.

Vad erbjuder vi dig?

På VK Media får du ett meningsfullt jobb där du är med och gör skillnad på riktigt. Här arbetar koncernens 165 medarbetare i grunden för samma syfte: öppenhet, demokrati och det fria ordet. Hos oss kan du förverkliga ideér och påverka koncernens framtid. Tillsammans bidrar vi till ett öppnare Västerbotten. Läs gärna mer om oss här!

Visst låter det intressant?

Vi vill ha din ansökan senast 12 augusti, skicka in till gunnar.falck@vk.se.
Mer information om tjänsten lämnas av adm. redaktionschef Gunnar Falck, 090-17 60 07.

Journalistklubbarnas representanter är Karin Bernspång (VK), 090-17 60 63, karin.bernspang@vk.se, Elin Axelsson (FB) 072-0670249, elin.axelsson@folkbladet.nu.

GDPR

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs hur vi hanterar Personuppgifter vid rekrytering innan du skickar in din ansökan.