Nytt uttryck ska spegla VK Media – välkommen till vår nya hemsida!

Med ny visuell identitet och en uppdaterad hemsida vill VK Media skapa ett uttryck som är i samklang med ambitionen om att vara en europaledande lokal mediekoncern.

VK Media ligger i framkant inom många områden, inom digitaliseringen av nyhetsmedia inte minst. Nu ska koncernens varumärke få ta mer plats, med ambitionen att VK Media ska uppfattas som den modiga och engagerade samhällsaktör företaget är.

– Det känns väldigt roligt att äntligen få visa upp nya VK Media. Det är en spännande förändring som hjälper oss i vårt arbete på flera sätt! Nu säkerställer vi att varumärket med det nya visuella språket tydliggör och matchar koncernens ambitioner och allt det vi känner att vi redan är. Ett lokalt mediehus i världsklass, säger Johan Sehlstedt, kommunikationsstrateg och ansvarig för varumärket VK Media. 

Ett indrag, en ny mening och en ny start
Logotypen är densamma och VK Medias grafiska kärna hittas i just logotypen och dess indrag. Det återfinns genomgående i den visuella identiteten som i övrigt sätter språket i centrum; ordet och ordbilden. Att hylla orden och låta dem ta plats. 

Färger i rosa och blått ger nytt liv och en uppdaterad webbplats visar den nya identiteten med stor typografi och modiga färgfält kombinerat med öppna bilder. 

– Med den här profilen hyllar vi våra rötter och vår grund, samtidigt som vi också signalerar något nytt. Floe har gjort ett jättebra jobb med att hjälpa oss hitta ett sätt att berätta att vi är mer än ett tidningshus, säger Johan Sehlstedt, kommunikationsstrateg och ansvarig för varumärket VK Media. 

I gott samarbete med Floe
Den visuella identiteten och hemsidan har tagits fram tillsammans med den digitala byrån Floe. Ett kreativt samarbete med användarupplevelsen i fokus.

– Vi är glada och grymt stolta över att vi fått ta fram en ny visuell identitet och webb för ett av Europas ledande mediehus. Ett roligt och inspirerande uppdrag tillsammans med gänget på VK Media, säger Johan Holmlund, grundare och designer på Floe.

Är du nyfiken på att veta mer om arbetet bakom? Hör av dig till Johan!

Johan Sehlstedt
Kommunikationsstrateg
[email protected]
073-251 83 12