Tea Berglund: UX-designer

Hej Tea!

Berätta lite om vem du är och om ditt uppdrag på VK Media.

Jag jobbar som strategisk designer i VK Medias affärsutvecklingsteam! Det innebär att jag ansvarar över att lyfta våra användares intressen i alla instanser och försäkra att deras behov är en stark drivande aspekt i utvecklingen av våra tjänster. Vi har till exempel ett flerårigt projekt på gång om personalisering, där vi jobbar med vårt data-analysteam för att ta fram en bättre anpassad nyhetstjänst för varje användare.

Hur är det att jobba som interaktionsdesigner i mediebranschen, tycker du?

Det är en väldigt spännande bransch för en designer eftersom alla spanar på framtidsformat för nyhetskonsumtion. Det finns oändligt med möjligheter layoutmässigt och interaktionsmässigt, samt till exempel i att integrera ljud och video för att berika upplevelsen. Med hjälp av beteendedatan på sajten ska vi skräddarsy tjänsten för den specifika användarens behov. Det känns häftigt att vara en del av resan mot framtidens sätt att ta del av nyheter!

Vad var din bild av VK Media som arbetsplats innan du började hos oss, och hur väl tycker du att den stämmer?

Jag måste erkänna att jag visste väldigt lite om VK Media innan, förutom att det fanns två lokaltidningar. Min bild av traditionella redaktioner samt ett litet IT-team som kämpar med en webbsajt, stämmer knappast med hur detta mediehus jobbar – med höga ambitioner, moderna teknologiska lösningar och driven och hjärtlig personal. Här jobbar vi verkligen tillsammans! Man känner sig uppskattad som medarbetare, framgångar firas och stöd finns för de som behöver det. Några trevliga saker är att det bland annat finns olika friskvårdsutmaningar för alla som vill och roliga events som digitala AW:s. VK Media har känts som en trygg arbetsgivare hela vägen.

Vill du fråga Tea något?

Släng iväg ett mejl!

Tea Berglund

UX-designer

[email protected]