Sofia Ericsson: tryckeriet

Hej Sofia!

Berätta lite om vem du är och ditt uppdrag på VK Media.

Jag spelar handboll i division 2, är 23 år och därmed den yngsta medarbetaren på tryckeriet! Jag är utbildad lastbilschaufför och började jobba här som sommarvikarie och truckförare. Mitt arbete nu är väldigt varierande och kan handla om alltifrån att hjälpa till i tryckeriet med att plåta maskiner, dra in pappersbanorna och byta pappersrullar till arbete i packsalen, där huvuddelen av mitt arbete är. Där tar vi emot de färdigtryckta tidningarna och bandar, plastar och förbereder dem för leverans.

Vad är det bästa med att jobba på VK Media?

Kollegorna! Vi har alltid roligt och det är en god, glad stämning. Det är ett väldigt socialt arbete, både sinsemellan kollegor och externa personer som kunder och leverantörer. Vi är ett stort team där alla hjälps åt där det behövs, vi jobbar tillsammans för att hela kedjan ska rulla på så smidigt som möjligt. Jag gillar att det händer saker och att det alltid finns något att göra. Det är väldigt varierande att arbeta både i packsalen och tryckeriet, om man vill kan man fortsätta utvecklas och det finns bra hjälpmedel för att klara de fysiska delarna av arbetet.

Vad tror du är viktigt för att man ska trivas på tryckeriet på VK Media?

Det är ett jätteroligt arbete där man aldrig blir fullärd, ett bra jobb för de som gillar att lära sig nya saker och problemlösning. Vi har en hjärtlig och skojsam stämning på dagarna så om man uppskattar humor och har glimten i ögat kommer man att trivas! Det är också bra att vara lite modig när det kommer till ta sig an nya uppgifter och man behöver aldrig vara rädd för att fråga saker.

Vill du fråga Sofia något?

Släng iväg ett mejl!

Sofia Ericsson

Medarbetare Tryckeriet

[email protected]