Magnus Wahlberg: chef data & analys

Hej Magnus!

Berätta lite om vem du är och om ditt uppdrag på VK Media.

Jag är uppvuxen i Lycksele men har efter lite omvägar landat här i Umeå. Har jobbat inom media på lite olika positioner hela min karriär men intresset för data och analys har alltid funnits med. I min nuvarande roll som chef för data & analys leder jag team data som består av en datascientist och en analytiker. Vi arbetar med att utveckla VK Medias dataplattform. Det kan vara allt ifrån att visualisera läsbeteende till att skapa underlag för finansiella rapporter eller bygga machine learning-modeller för att förebygga churn. Vi finns som ett stöd för koncernens olika avdelningar så att de systematiskt kan använda data för att bli ännu bättre.

Hur skulle du beskriva VK Media som arbetsplats?

Jag tycker det är en fantastisk arbetsplats, öppen och med drivna medarbetare. Det finns en mycket rik historia och samtidigt ett stort driv att gå framåt och hela tiden utmana sig själva och andra att bli bättre. Ett mindset som har gjort VK Media till ett av Sveriges ledande lokala mediehus.

Finns det något du tycker skiljer VK Media från andra arbetsplatser för personer som har intresse för data, analys och utveckling?

Det finns ingen annan arbetsplats i Västerbotten där du får jobba så mitt i vad som händer i länet. Via datan från våra kanaler tar vi pulsen på hela samhället och får förfina produkterna som direkt och indirekt når i princip alla människor i Västerbotten.

Vill du fråga Magnus något?

Släng iväg ett mejl!

Magnus Wahlberg

Chef data & analys

[email protected]dia.se
magnus