VK Media söker sommarvikarier till VK, FB och Umeå X

Vi har mycket att vara stolta över på VK Media. Vi har ett arv som vi värnar om, samtidigt som vi är på en förändringsresa där målet är att göra om ett klassiskt tidningsföretag till en fullt ut multimedial organisation. Vi spänner bågen högt och siktar på att uppfattas som Europas ledande lokala multimediala koncern.

Vi erbjuder våra kunder det bästa genom våra starka lokala varumärken som Västerbottens-Kuriren, Folkbladet, Totalt Umeå, Umeå X, Jippo Eventbyrå och Daily Print. Vi är även samarbetspartners till RIX FM, Star FM, Google Ads och Schibsted Media Group.

VK Media är mer än bara en tidning. Mer än en sajt. Mer än radio. Mer än appar. Här arbetar koncernens 165 medarbetare för samma syfte: öppenhet, demokrati och det fria ordet. Läs mer om oss här.

 

Semestervikarier till Västerbottens-Kuriren, Folkbladet och Umeå X

Nu söker vi semestervikarier till Västerbottens-Kuriren, Folkbladet och nöjes- och livstilssajten Umeå X inför sommaren 2019. Är du journalist, webbredaktör eller redigerare, och vill arbeta på en kreativ och inspirerande redaktion där dina artiklar får ett stort genomslag? Läs då vidare!

På VK Media satsar vi stort på digital utveckling. Varje dag når vår journalistik över 100 000 personer, och antalet prenumeranter ökar. Så här beskriver vår redaktör Anna på Affärsliv24, en del av Västerbottens-Kuriren, sitt arbete inom VK Media:

 

Västerbottens-Kuriren är Norrlands största tidning och vk.se är regionens största nyhetssajt. VK grundades som en liberal morgontidning, även om huvuduppgiften numera är att driva opinion på ledarsidan och opartiskt förmedla nyheter och information i tidningen och på webben.

Folkbladet är ursprungligen en socialdemokratisk tidning, vilket numera endast kommer i uttryck i form av ledarsidan. Folkbladets nyhetsbevakning täcker hela Västerbotten.

Umeå X är citysajten som ger dig koll på allt som händer i Umeå inom nöje, kultur, mode, skönhet, hälsa, shopping, restaurang, träning, aktiviteter och event.

Din profil

Vi är extra intresserade av dig som har tidigare relevant erfarenhet, ett eget driv och är duktig på digital presentation. Som person tror vi att du är nyfiken, engagerad och noggrann. B-körkort är inget krav, men ett plus. Det är många olika roller som ska tillsättas, så skicka oss en ansökan med dina erfarenheter, kompetenser och intressen så undersöker vi om det finns en passande position för just dig.

Ansökan

  • Vi kontrakterar semestervikarier löpande under våren, hör av dig redan idag!
  • Ansökan skickas till gunnar.falck@vk.se, administrativ redaktionschef, hit hänvisas även frågor om tjänsterna
  • Journalistklubbens representant är Karin Bernspång, 090-17 60 63, karin.bernspang@vk.se

GDPR

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs hur vi hanterar Personuppgifter vid rekrytering innan du skickar in din ansökan.