VK Media söker utvecklare

Vi har mycket att vara stolta över på VK Media. Vi har ett arv som vi värnar om, samtidigt som vi ständigt är på en förändringsresa där målet är att göra om ett klassiskt tidningsföretag till en fullt ut multimedial organisation. Vi spänner bågen högt och siktar på att bli Europas ledande lokala multimediala koncern.

Utvecklare till VK Media

VK Media är mitt innen i ett offensivt förnyelse- och utvecklingsarbete inom alla affärsområden; för såväl core-tjänster som nya innovativa lösningar för våra läsare och annonsörer.

Vi söker därför just Dig – som brinner för ny teknik, är lösningsorienterad, självgående och vill ta dig an stora utmaningar i ett team med trevliga och ambitiösa kollegor!

Som utvecklare inom VK Media har du alla möjligheter att påverka och skapa framtidens medieplattform. Dagens arkitektur är utvecklad för att skapa förutsättningar för god skalbarhet, maximal prestanda och möjlighet till anpassningar. Alla våra tjänster och produkter byggs ur ett kund- och användarperspektiv och är därför under konstant förnyelse och vidareutveckling.

VK Media jobbar främst i agila projektmodeller och har ett välutvecklat och strukturerat GIT-baserat utvecklingsflöde.

Om tjänsten

Du kommer att älska din nya tjänst! Att arbeta i ett tvärfunktionellt och dynamiskt team med utvecklare, designers, projektledare och produktägare. Vi arbetar i en “hybridorganisation”, en perfekt mix mellan VK Medias egna medarbetare och konsulter från framstående lokala bolag.

Som utvecklare hos oss kommer du främst att stärka upp affärsområdet digital annonsering, där du får ta ett stort ansvar för den tekniska utvecklingen; genom automation av befintliga flöden och processer, avveckling av gamla system samt utveckling av flertalet nya tjänster (såväl interna som externa) som ska konkurrera med nationella och internationella aktörer. Målsättningen är att skapa tjänster som konkurrerar med Facebook och Google genom self-service, leveransprestanda, tillval/styrningar samt uppföljning och rapportering.

Tjänsten är därför perfekt för dig som är van och bekväm med att axla ett stort ansvar för arkitektur, systemering, utveckling och test. VK Media har flertalet digitala produkter, varpå arbetsuppgifterna kommer vara varierande och utmanande.

Din profil

Du är starkt lösningsorienterad, strukturerad, noggrann och drivande. Du har god kommunikativ förmåga och tycker om att arbeta i team.

Vidare tycker du att nedanstående är självklarheter:

 • Maximal prestanda
 • Skalbarhet i alla system
 • Testbarhet i alla delar
 • Ordning och reda i planering, utveckling och test
 • Clean code

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av system- och/eller webbutveckling, oberoende av tidigare roll eller titel.

Då teknikutvecklingen går i rasande takt – och specifika rollbeskrivningar inom utveckling kan vara begränsande – söker vi dig som tycker nedanstående teknikområden, tekniker och ramverk är intressanta. Antingen kan du uppvisa erfarenhet av (allt eller delar av), nedanstående, eller så får du oss att förstå att du snabbt kan tillgodogöra dig nödvändiga kunskaper kring t.ex.:

 • Utveckling med NodeJS
 • Universiella webbapplikationer med React
 • JavaScript (Vanilla JS i allmänhet, eller kanske t.ex. Rapscallion, Inferno, Angular, Svelte, Vue, Flux, Flow i synnerhet?)
 • Övrigt som inte ens ryms ovan: ES7, Webpack, Yarn, CSS, HTML, GraphQL, etc.
 • Olika cachelösningar eller memory-/datastores (t.ex. NGINX, Varnish, Redis)
 • Applikationsplattformar (t.ex. Heroku, AWS, GAE)
 • Docker
 • Olika verktyg och ramverk för test (t.ex. Mocha, Jasmine, Enzyme)

Vi lägger ingen vikt på om du vill kalla dig själv för backend-, frontend-, full-stack-, system- eller webbutvecklare. Det finns tillräckligt med utmaningar att forma din egen roll och ansvar.

 

Konkret:
När? Nu!
Hur? Skicka CV till linus.mahler@vkmedia.se

Urval sker löpande, så hör av dig redan idag!