VK Media söker CTO

Vi har mycket att vara stolta över på VK Media. Vi har ett arv som vi värnar om, samtidigt som vi ständigt är på en förändringsresa där målet är att göra om ett klassiskt tidningsföretag till en fullt ut multimedial organisation. Vi spänner bågen högt och siktar på att bli Europas ledande lokala multimediala koncern. 
Vi erbjuder våra kunder det bästa genom våra starka lokala varumärken som VK, Folkbladet, Totalt Umeå, Umeå X, Jippo Eventbyrå och Daily Print. Vi är även samarbetspartners till RIX FM, Star FM, Google Ads och Schibsted Media Group.
VK Media är mer än bara en tidning. Mer än en sajt. Mer än radio. Mer än appar. Här arbetar koncernens 165 medarbetare för samma syfte: öppenhet, demokrati och det fria ordet. Läs mer om oss här.

CTO till VK Media

Vill du vara med att fortsätta utveckla och leda oss in i att bli Europas ledande tidningshus? Då är du vår näste CTO!

Vad gör du som CTO hos VK Media?

Som CTO hos oss på VK Media är du ansvarig för vårt utvecklingsteam där ni tillsammans ska fortsätta utvecklingen av vår stora digitala satsning och skapa de bästa tekniska lösningarna för våra kunder och användare. Vi har påbörjat resan att bygga mediabranschens snabbaste webbplats med de bästa platserna för digital annonsering. Du som CTO är en nyckelspelare att tillsammans med ditt team fortsätta vår resa ta oss till nästa steg mot vår vision. Du ”lever och andas” med visionen och eftersom du alltid är uppdaterad med var de bästa tekniska lösningarna finns, så vet du och ditt team vilka vägar som är de bästa. I rollen kommer du också att vara ansvarig för teamets övergripande planering av utveckling och test och vara involverad i dagliga tekniska beslut tillsammans med lead developer.

Vi har ett fantastiskt team bestående av egna utvecklare och konsulter från utvecklingsbolag som verkligen ligger i framkant. Lär känna gänget i VK Medias utvecklingsblogg. Din roll blir att ansvara för teamets budget, personal och konsulter. Du har både strategiska och operativa frågor på ditt bord och samarbetar nära affärsansvariga, funktionschefer, affärsutvecklare, projektledare, produktägare mfl och bidrar med din expertis. Som CTO rapporterar du till Chef för Affärsområde Digital/COO.

Din bakgrund

Jobbar du som CTO idag eller vill du ta steget till att bli vår nästa CTO? För att hantera rollen och dess utmaningar väl, har du en akademisk utbildning inom IT. Du har en bakgrund inom utveckling, gärna som lead-developer i ett team. Du har arbetat produktnära och gärna följt en produkt hela dess livscykel, kunskap och förståelse kring arkitektur, agilt arbete och förvaltning. Du har lett tekniska team som arbetar både med front- & backend-utveckling i allt från vidareutveckling till nyutveckling av system. Du är van vid att samordna och hantera olika tekniska krav och interativt arbete med utvecklare och designers. Dokumenterad erfarenhet av att ha utformat och implementerat konsument- och användarcentrerade applikationer för webb och mobila enheter.

Din profil

Vi tror att du redan idag har god insikt och förståelse för mediabranschen och koll på marknaden och konkurrenterna. Du brinner för teknik och håller dig ständigt uppdaterad. Starka kontaktnät är en självklarhet för dig när du fångar och delar de bästa tekniska lösningarna. Kund- och användarperspektivet är centralt i ditt förhållningssätt. Du är analytisk och när det behövs ifrågasätter du befintliga arbetssätt och strukturer. I din roll möts ständigt teknik och affär, därför är din
pedagogiska förmåga ett av dina främsta verktyg i möten med kollegor. Du är en lyhörd och engagerad ledare som vet hur man bygger starka motiverade team.

Ansökning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid inom VK Media, med start enligt överenskommelse.

Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta rekryterande chef Marie-Louise Jarlenfors: 090-17 59
26 eller Anna Bjuhr, HR på tel 090-17 61 31 eller via mail: anna.bjuhr@vkmedia.se

GDPR

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs hur vi hanterar Personuppgifter vid rekrytering innan du skickar in din ansökan.