Grävreporter till Västerbottens-Kuriren

Grävreporter med fokus på kriminaljournalistik

Västerbottens-Kuriren är Norrlands största tidning och vk.se är regionens största nyhetssajt. Vi tror på journalistikens kraft att förändra samhället till det bättre. Nu söker vi en grävreporter med fokus på kriminaljournalistik till vår grävgrupp. Ta chansen att få arbeta på en kreativ och inspirerande redaktion där dina nyhetsartiklar får ett stort genomslag.

Om tjänsten

Vill du jobba med fördjupande material, få tid att berätta verkligheten bakom brotten, och dessutom gräva i de hetaste tipsen som kommer in via vår krypterade tipstjänst? Sök! Grävgruppen arbetsleds av Elin Turborn, som själv har vunnit en guldspade.

På VK Media satsar vi stort på digital utveckling. Varje dag når vår journalistik över 100 000 personer – och antalet prenumeranter ökar. Tjänsten avser ett ettårigt vikariat i Umeå, en universitetsstad som växer.

Din profil

Vi är extra intresserade av dig som har tidigare relevant erfarenhet, ett eget driv och är duktig på digital presentation. Som person tror vi att du är nyfiken, engagerad och noggrann. B-körkort är ett krav.

Ansökan

  • Tillträdesdatum 1 april eller enligt överenskommelse
  • Vi behöver din ansökan senast 25 februari
  • Ansökan skickas till gunnar.falck@vk.se, administrativ redaktionschef, hit hänvisas även frågor om tjänsten
  • Journalistklubbens representant är Karin Bernspång, 090-17 60 63, karin.bernspang@vk.se

VK Media

Västerbottens-Kuriren är en del av koncernen VK Media. VK Media är mer än bara en tidning. Mer än en sajt. Mer än radio. Mer än appar. Här arbetar koncernens 165 medarbetare för samma syfte: öppenhet, demokrati och det fria ordet. Läs mer om oss här.

GDPR

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs hur vi hanterar Personuppgifter vid rekrytering innan du skickar in din ansökan.